Owoce jabłka zdrowe, czyste, pokrojone w kostkę o takiej samej wielkości. Sypkie, nie oblodzone, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od oznak gnicia, objawów chorobowych i szkodników. Pozbawione zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnego. Barwa – jasna. Smak i zapach typowy dla jabłka nieco osłabiony.
Tolerancje jakościowe | Wg PN-A-75054:1997 Mrożone owoce i warzywa, wg normy odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe |
Masa netto | 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |