Owoce mrożone

Rabarbar

Kategoria: Owoce mrożone

Liście tzw. ogonki liściowe rabarbaru pokrojone o różnych wymiarach. Wygląd zdrowy, czysty,  sypki, nie uszkodzony, nie oblodzony, bez zlepieńców trwałych. Barwa- zielona, różowa i czerwona. Smak i zapach typowy dla rabarbaru, bez obcych zapachów i posmaków. Bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i zanieczyszczeń mineralnych. Bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. 

Tolerancje jakościowe Wg PN-A-75054:1997 Mrożone owoce i warzywa, wg normy odbiorcy
Forma opakowania Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe
Masa netto 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami
Warunki przechowywania Temperatura - 22,1°C - 30°C
Okres minimalnej trwałości 24 miesiące