Owoce mrożone

Jagoda

Kategoria: Owoce mrożone

Owoce jagody całe, zdrowe, sypkie, odszypułkowane, nie uszkodzone, nie popękane, nie oblodzone, bez zlepieńców trwałych, gładkie o typowym kształcie, wolne od zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa - ciemnogranatowa z odcieniem fioletowym. Owoce w stanie dojrzałości konsumpcyjnej. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony bez obcych smaków i zapachów.

Tolerancje jakościowe Wg PN-A-75054:1997 Mrożone owoce i warzywa, wg normy odbiorcy
Forma opakowania 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń
Masa netto Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami
Warunki przechowywania Temperatura - 22,1°C - 30°C
Okres minimalnej trwałości 24 miesiące