Owoce aronii całe, zdrowe, sypkie, odszypułkowane, nie uszkodzone, nie podsuszone, nie popękane, nie oblodzone, bez zlepieńców trwałych, wolne od objawów chorobowych. Barwa czarnogranatowa z odcieniem fioletowym, jednolita w jednostce opakowania. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, w stanie rozmrożonym osłabiona, z lekkim wyciekiem soku.
Tolerancje jakościowe | Wg PN-R-75032:1996 - Aronia czarnoowocowa, wg normy odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe |
Masa netto | 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |