Owoce agrestu całe, zdrowe, sypkie, niepopękane, nie uszkodzone, czyste, nie oblodzone, bez zlepieńców trwałych, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, praktycznie wolne od zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa - zielona. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, bez obcych zapachów i posmaków. Owoce kalibrowane lub nie kalibrowane.
Tolerancje jakościowe | Wg PN-A-78607:1997 Kl. Ekstra, kl. I, kl. II lub wg wymagań odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe, kartony tekturowe+ woreczki foliowe |
Masa netto | 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń odbiorcy |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |