Papryka pokrojona w kostkę, paski, ćwiartki o różnych wymiarach. Wygląd - czysta, zdrowa, nieoblodzona, niezlepiona. Barwa – pomarańczowoczerwona, żółta, zielona. Smak i zapach typowy dla papryki, bez obcych zapachów i posmaków. Bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i zanieczyszczeń mineralnych. Bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Bez organizmów GMO.
Tolerancje jakościowe | Wg wymagań odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe |
Masa netto | 18 kg, 15 kg lub inna wg życzeń odbiorcy |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |