Warzywa mrożone

Papryka

Kategoria: Warzywa mrożone

Papryka pokrojona w kostkę, paski, ćwiartki o różnych wymiarach. Wygląd - czysta, zdrowa, nieoblodzona, niezlepiona. Barwa – pomarańczowoczerwona, żółta, zielona. Smak i zapach typowy dla papryki, bez obcych zapachów i posmaków. Bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i zanieczyszczeń mineralnych. Bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Bez organizmów GMO.

Tolerancje jakościowe Wg wymagań odbiorcy 
Forma opakowania Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe 
Masa netto 18 kg, 15 kg lub inna wg życzeń odbiorcy
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami 
Warunki przechowywania Temperatura - 22,1°C - 30°C 
Okres minimalnej trwałości 24 miesiące