Wygląd - plastry lub kawałki cebuli powstałe po rozpadnięciu się kostek na poszczególne mięsiste łuski, o deklarowanych wymiarach, czyste, sypkie, zdrowe, nie oblodzone, wolne od zlepieńców trwałych. Barwa cebuli - białokremowa do kremowozielonej Smak i zapach po rozmrożeniu - typowy, bez obcego smaku i zapachu. Konsystencja w stanie zamrożonym - krucha,w stanie rozmrożonym - osłabiona.
Tolerancje jakościowe | Wg PN-A-78604:1996 klasa Ekstra, kl. I, kl. II lub wg wymagań odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe |
Masa netto | 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń odbiorcy |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |