Warzywa mrożone

Dynia

Kategoria: Warzywa mrożone

Dynia pokrojona w kostkę, o równych wymiarach. Wielkość: 10 x 10 mm, 20 x 20 mm Wygląd - czysta, zdrowa, nieoblodzona, niezlepiona. Barwa – pomarańczowożółta, jednolita w jednostce opakowania. Smak i zapach typowy dla dyni, bez obcych zapachów i posmaków. Bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i zanieczyszczeń mineralnych. Bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda.

Tolerancje jakościowe Wg PN-A-75054:1997 Mrożone owoce i warzywa, wg normy odbiorcy
Forma opakowania Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe
Masa netto 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami
Warunki przechowywania Temperatura - 22,1°C - 30°C
Okres minimalnej trwałości 24 miesiące