Dynia pokrojona w kostkę, o równych wymiarach. Wielkość: 10 x 10 mm, 20 x 20 mm Wygląd - czysta, zdrowa, nieoblodzona, niezlepiona. Barwa – pomarańczowożółta, jednolita w jednostce opakowania. Smak i zapach typowy dla dyni, bez obcych zapachów i posmaków. Bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i zanieczyszczeń mineralnych. Bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda.
Tolerancje jakościowe | Wg PN-A-75054:1997 Mrożone owoce i warzywa, wg normy odbiorcy |
Forma opakowania | Worki papierowe lub kartony tekturowe + woreczki foliowe |
Masa netto | 25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń |
Najwyższe dopuszczalne pozostałości pestycydów | Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 16.04.2004r. ( Dziennik Ustaw nr 85 poz. 801 ) wraz z późniejszymi zmianami |
Warunki przechowywania | Temperatura - 22,1°C - 30°C |
Okres minimalnej trwałości | 24 miesiące |